McLaren a identificat motivele eşecului din Canada

McLaren a identificat motivul ruperii suspensiei maşinii lui Lando Norris la Marele Premiu al Canadei, ce a dus la abandonul prematur al tânărului pilot britanic: frânele de supraîncălzire sunt de vină, susţin conducătorii britanicilor.

Norris a fost nevoit să se retragă la sfârșitul turului al optulea, după ce în jurul acelei zone a maşinii a apărut şi un mic foc.

După o investigație detaliată, McLaren a ajuns la concluzia că temperaturile ridicate ale frânelor au declanșat în cele din urmă incendiul care a creat spargerea suspensiei.

“Am avut temperaturi ridicate în frâne- Asta a cauzat un eșec al componentei, care a creat practic un foc localizat. Pentru că se afla într-o zonă în care nu există nici un flux de aer nu s-a stins, astfel că am depășit temperaturile pe care le poate rezista carbonul, iar suspensia a cedat din acest motiv. Suntem lămuriţi asupra a ceea ce s-a întâmplat. Nu e problemă mare, ci un eveniment singular”, a declarat un purtător de cuvânt al echipei britanice pentru Autosport.

Şi Carlos Sainz a ratat punctele la Montreal

Necazurile lui Norris nu au avut legătură cu problema cu temperaturile de frânare, care a provocat un pitstop timpuriu pentru colegul Carlos Sainz Jr.

“Carlos a avut supraîncălzirea frânelor provocată de o ruptură, așa că nu a avut legătură cu ce a păţit Lando. Am eliminat asta și am revenit la normal”, susţin cei de la McLaren.

McLaren a plecat fără puncte din Canada, însă a rămas pe locul 4 în clasamentul constructorilor, cu 30 de puncte, două în faţa lui Renault.

Carlos Sainz e pe 7 la general la piloţi, cu 18 puncte, iar Lando Norris pe 12, cu 12 puncte.