Honda, al doilea upgrade al sezonului în Franţa

Honda va introduce al doilea upgrade al sezonului din Formula 1 la Marele Premiu al Franţei, de la Le Castellet.

Trei mașini cu motor Honda vor beneficia de îmbunătăţiri ale motorului.

Red Bull-urile lui Max Verstappen si Pierre Gasly şi Toro Rosso-ul lui Daniil Kvyat vor beneficia de upgrade, în special in jurul motorului cu combustie si a turbocompresorului.

Honda a făcut primul upgrade din acest sezon în Azerbaidjan, în urmă cu patru curse, când principala ţintă a fost fiabilitatea.

În mod tradițional, nu ar fi de așteptat ca un producător să facă al doilea upgrade de motor până după pauza de vară, la cursa 13 sau 14 a sezonului.

Alexander Albon nu va beneficia de upgrade

Honda nu va schimba motorul la cel de-al doilea monopost Toro Rosso, pentru că acest lucru ar fi dus la o sancţiune pentru Alexander Albon, precum și pentru Daniil Kvyat.

Turbocompresorul modernizat este rezultatul introducerii instalației de cercetare și dezvoltare Sakura și al altor expertize în motoarele Honda. Au fost realizate alături de producătorul turbocompresorului, IHI.

 “În producerea acestui spec 3 PU am actualizat turbocompresorul datorită cunoștințelor și tehnologiei departamentului aero, în domeniul designului aerodinamic.

Datele noastre arată o creștere a puterii față de versiunea anterioară a PU-ului nostru, însă știm că nu ne apropiem deocamdată de cifrele producătorilor care conduc în prezent campionatul.

Este un pas însă în direcţia bună şi vom continua dezvoltarea noastră pe tot parcursul sezonului, apelând la resursele întregii companii”, a declarat directorul tehnic de la Honda, Toyoharu Tanabe.

Red Bull Racing este pe locul 3 în clasamentul constructorilor din F1, cu 124 de puncte, iar cealaltă echipă cu motor Honda, Scuderia Toro Rosso, este pe 7, cu 17 puncte.