Alexander Albon va fi penalizat în Austria pentru schimbarea motorului

Alexander Albon va pierde câteva locuri pe grila de start al Marelui Premiu al Austriei pentru că va folosi un motor Honda upgradat, de care nu a beneficiat în Franţa.

Honda a introdus motorul său Spec 3 în weekendul trecut, la Le Castellet, însă doar unul din cei doi piloţi de la Toro Rosso a beneficiat de îmbunătăţiri, pentru a evita ca echipa să aibă ambii piloţi penalizaţi pe grila de start pe circuitul Paul Ricard.

Albon va avea parte de motorul îmbunătăţit pe Red Bull Ring, unde va avea un motor modernizat cu combustie și turbocompresor.

Alex Albon a folosit deja trei motoare în acest sezon, din cauza accidentului de la încălzire din China, astfel că o nouă schimbare va duce la o penalizare de 10 locuri pe grila de start.

Pilotul thailandez a folosit doar două turbocompresoare până acum, deci nu va fi forţat încă să pornească din spatele grilei.

Albon a debutat în acest an în Formula 1

Driverul în vârstă de 23 de ani debutează în acest sezon în Formula 1 şi are şapte puncte după primele opt curse din 2019.

Albon se află pe locul 15 în clasamentul general al piloţilor, chiar în spatele coechipierului Daniil Kvyat, care are trei puncte în plus.

Toro Rosso-Honda e pe poziţia a opta în ierarhia constructorilor, cu 17 puncte, două în spatele lui Racing Point şi Alfa Romeo şi un punct peste Haas.