Ricciardo se plânge pentru sancţiunile primite în Franţa

Daniel Ricciardo consideră că a fost pedepsit prea aspru în Marele Premiu al Franţei, în care a ratat clasarea în puncte din cauza celor două penalităţi primite.

Pilotul australian de la Renault a terminat pe locul 7 pe pistă, însă a căzut pe 11 după ce a fost sancţionat cu câte cinci secunde pentru revenirea pe pistă care l-a obstrucţionat pe Lando Norris şi modul în care l-a depăşit pe Kimi Raikkonen.

Ricciardo înţelege doar penalizarea pentru incidentul cu Raikkonen.

“Cu siguranță au fost două sancţiuni dure. Am primit una, de ce trebuia să mau primesc una din moment ce el era în afara pistei. Care mai sunt regulile?

Consider că a fost prea dur să mă scoată din puncte. Cu o singură penalizare aş fi fost pe 10. N-am nimic împotriva lui Gasly, dar el nu se afla în bătălia noastră. Am trecut însă peste asta”, s-a plâns pilotul sosit în acest an de la Red Bull.

Daniel Ricciardo are doar 16 puncte în 2019

Ricciardo nu înţelege de ce stewarzii au tratat incidentul cu Norris drept unul separat.

“Aş fi tratat totul ca pe un singur incident, nu ca pe două separate. Nu cred că mi-am creat vreu avantaj prin ceea ce am făcut cu Lando”, a mai spus driverul de la Antipozi.

Daniel Ricciardo este pe locul 9 în clasamentul general al piloţilor, cu 16 puncte. Cea mai bună clasare la noua sa echipă este poziţia a şasea, obţinută la cursa din Canada.