Lewis Hamilton, considerat “cel mai bun pilot din istorie”

Lewis Hamilton este considerat “cel mai bun pilot care a existat vreodată în Formula 1” de şeful său de la Mercedes, Toto Wolff.

Britanicul a avut parte de nenumărate critici pentru stilul său nonconformist, iar joia trecută a surprins după ce a lipsit de la declaraţiile pe care trebuia să le ofere presei pentru a fi prezent la un eveniment memorial la Paris, dedicat designerului de modă Karl Lagerfeld.

“În general, Lewis nu este recunoscut în Marea Britanie cum ar trebui să fie recunoscut. Într-o zi va pune punct carierei, cu multe recorduri, iar oamenii vor spune că: <a fost cel mai mare pilot, am fost martorii călătoriei sale, oare nu a fost o personalitate interesantă cu toate lucrurile pe care le-a făcut?>.

Nu cred că ne dăm seama de şansa pe care o avem, să vedem poate cel mai bun pilot care a existat vreodată într-o călătorie excepțională”, a spus Toto Wolff.

Hamilton a bătut multe recorduri de la venirea la Mercedes, din 2013. A depășit numărul de pole position-uri ale lui Michael Schumacher și s-a apropiat de recordul de 91 de victorii, deţinut de german.

Lewis Hamilton are cinci titluri mondiale

Britanicul conduce detaşat în clasamentul general din 2019 și are ocazia să pună capăt contractului său actual cu Mercedes, care expiră în 2020, cu şapte titluri mondiale, câte are şi Schumacher.

Wolff a spus că Hamilton a solicitat “în cel mai respectuos mod” o zi departe de îndeplinirea obligațiilor normale faţă de Mercedes și F1, cu referire la vizita sa de joia trecută.

Şeful Mercedes susţine că orice persoană cheie de la Mercedes, inclusiv colegul lui Hamilton, Valtteri Bottas, are permisă o zi liberă atunci când simte nevoia.

“Este vorba despre respectarea modului în care putem avea cel mai bine motivat om în poziţia sa. Unul dintre lucrurile care nu funcționează pentru Lewis este de a aplica un corset în jurul lui. El funcționează cel mai bine atunci când îi dai libertatea de a-și urma pasiunea”, a mai spus Toto Wolff.

Lewis Hamilton a câştigat ultimele patru curse şi are şase victorii în primele opt Grand Prix-uri ale sezonului. Britanicul e lider la general, cu 187 de puncte, 36 deasupra locului 2, Valtteri Bottas.