MotoGP Olanda – calificări: Fabio Quartararo, al doilea pole position consecutiv

Fabio Quartararo a reuşit al doilea pole position consecutiv la clasa Moto GP şi va porni primul în Marele Premiu al Olandei, de la Assen.

Italianul şi-a surclasat propriul record pe tur de la Assen şi va pleca din faţa lui Maverick Vinales și Alex Rins, care au completat podiumul din calificări.

Vinales, care şi-a schimbat motocicleta la jumătatea calificărilor, a terminat la 140 de miimi de secundă în urma lui Quartararo.

Rins a prins şi el prima linie a grilei de start, în timp ce liderul clasamentului general, Marc Marquez, va porni doar de pe locul 4. Din linia a doua a grilei de start vor mai face parte Joan Mir şi Cal Crutchlow.

Andrea Dovizioso s-a clasat doar al 11-lea în calificări, în timp ce Valentino Rossi nu a prins nici măcar Q2-ul şi va porni al 14-lea, în spatele lui Francesco Bagnaia.

Jorge Lorenzo va rata cursa olandeză după ce şi-a fracturat două vertebre în timpul primei sesiuni de antrenamente libere.

MotoGP Assen, calificări

Moto2

Remy Gardner a reuşit primul pole position din carieră la clasa Moto2. Brad Binder a fost cu doar 110 miimi de secundă mai lent decât australianul şi va porni de pe locul 2, în faţa spaniolului Xavi Vierge. Liderul clasamentului general, Alex Marquez, a fost al patrulea în calificări, în faţa lui Sam Lowes.

Moto2 Assen, calificări

Moto3

Niccolo Antonelli a devenit primul pilot cu două pole-uri în acest sezon la clasa Moto3. Italianul a mai plecat primul din cursă în Texas, iar la Assen a prins primul loc chiar în finalul calificărilor.

Kaito Toba a fost în fruntea calificărilor până spre final, însă a fost depăşit cu doar 144 de miimi de secundă de Antonelli. Italianul Tony Arbolino a prins şi el prima linie a grilei de start.

Moto3 Assen, calificări