Charles Leclerc s-a plâns de modul în care a fost depăşit de Verstappen: “Nu e corect”

Charles Leclerc s-a plâns de modul în care a fost depăşit de Max Verstappen, care a câştigat Marele Premiu al Austriei după ce l-a aruncat pe monegasc în afara pistei.

“Cei de la Red Bull au fost foarte rapizi astăzi, foarte buni pentru că şi-au păstrat pneurile mai bine decât noi. Dacă prima depășire încercată de el a fost corectă, a doua nu cred că a fost. Cred că verdictul ar fi fost probabil același, oricum, dar nu cred că acesta este modul în care trebuie să depăşeşti”, a declarat pilotul lui Ferrari.

Prima încercare de a trece a lui Verstappen nu a fost reușită, iar a doua a fost investigată după cursă de comisari, care au considerat în final că manevra olandezului a fost corectă.

sursa foto: autosport.com

Răspunsul lui Max Verstappen

“Am avut un mic contact, bineînțeles, dar aşa sunt cursele. Este mai bine să urmăreşti aşa ceva decât o cursă plictisitoare, în care piloţii se urmăresc unul pe altul”, a fost răspunsul lui Max Verstappen pentru rivalul său.

Leclerc a fost întrebat şi ce ar fi simțit că ar fi putut schimba pentru a evita contactul.

“Am făcut același lucru şi prima oară când a vrut să mă depăşească, şi a doua oară. Singurul lucru care s-a schimbat a fost contactul. Apoi a trebuit să virez larg, am pierdut destul timp acolo.

Nu mă aşteptam la nici un contact cu Verstappen. Am simțit că am fost destul de puternic la prima încercare a lui, am reușit să am o mai bună tracțiune și mi-am păstrat poziția. A doua oară nu am putut face asta pentru că eram în afara pistei”, a mai spus pilotul care debutează în acest an pentru Ferrari.

Max Verstappen a urcat pe locul 3 în clasamentul general al piloţilor, cu 126 de puncte, în timp ce Charles Leclerc e al cincilea, cu 105 puncte.