Max Verstappen, entuziast după victoria din Austria: “Am risipit multe dubii”

Max Verstappen e convins că victoria sa din Austria a “risipit multe dubii” în privinţa forţei celor de la Red Bull în acest an.

Verstappen a pornit al treilea pe Red Bull Ring și a oferit celor de la Honda prima victorie în era turbo-hibrid V6 din Formula 1.

Pilotul olandez a urcat şi pe locul 3 în clasamentul general al piloţilor din 2019, la câteva săptămâni după ce se vehiculase că ar putea pleca de la Red Bull din cauza lipsei de competitivitate a echipei austriece.

 “Victoria aceasta este foarte importantă pentru noi, pentru viitorul nostru, dar și pentru Honda. Sunt foarte fericit că s-a întâmplat, ne dă multă încredere băieților și poate că s-au mai risipit nişte dubii în privinţa noastră. Este un sentiment uimitor”, a declarat Max Verstappen.

Honda visează la titlu

Directorul tehnic de la Honda, Toyoharu Tanabe, speră că victoria lui Verstappen va da un impuls celor de la Red Bull.

“Obiectivul Honda este de a fi campioni, așa că mai sunt multe lucruri de făcut. De la începutul sezonului am văzut că avem un handicap mare faţă de Mercedes și Ferrari.

Am fost puternici, dar nu ştiu dacă vom fi la fel de buni şi următoarea cursă, nu există nicio garanţie a aceleiaşi performanţe faţă de ceilalţi concurenţi.

Trebuie să continuăm să luptăm din greu pentru a prinde încredere. Dacă nu vom greși, sper că vom mai câștiga”, a spus Tanabe.

Max Verstappen este pe locul 3 în clasamentul piloţilor, cu 126 de puncte, trei peste Sebastian Vettel şi 21 în faţa lui Charles Leclerc.

Red Bull e a treia în ierarhia constructorilor, cu 169 de puncte, 59 în spatele lui Ferrari.