Norris îşi reproşează modul în care a abordat duelul cu Hamilton

Norris îşi reproşează modul în care a abordat duelul cu Hamilton

Lando Norris e convins că şi-ar fi putut asuma mai multe riscuri decât campionul mondial Lewis Hamilton în duelul din primul tur al Marelui Premiu al Austriei.

Britanicul de la McLaren a pornit de pe locul 5 în cursă, însă a ajuns să se lupte cu Hamilton pentru locul 3 la primul viraj.

“Primul tur a fost cel mai bun. La primul viraj mi-am pus întrebări ce să fac, însă am avut încredere că Lewis că nu ar face nimic prostesc. În situația în care eram puteam să-mi asum riscuri mai mari decât el”, e convins pilotul care debutează în acest an în Formula 1.

Lando Norris, al doilea loc 6 din 2019

Norris a fost depăşit ulterior de Hamilton şi Raikkonen, însă şi-a recuperat poziţia în faţa finlandezului şi a terminat cursa pe un excelent loc 6.

“E păcat că nu puteam să stau în faţa lui Lewis, pentru că el a fost mai rapid pe liniile drepte, ceea ce era puţin frustrant pentru mine. Am făcut însă o treabă bună în turul de deschidere, care a fost frumos. După aceea am gestionat bine cursa, am depăşit Alfa Romeo (n.r. pe Raikkonen), am fost încrezători că vom avea un ritm bun, am păstrat bine pneurile”, a mai spus Norris.

Lando Norris şi-a egalat în Austria cel mai bun loc în Formula 1, 6, ocupat şi în Bahrein. Pilotul de 19 ani este pe locul 8 în clasamentul general al piloţilor, cu 22 de puncte.

McLaren este pe locul 4 în ierarhia constructorilor, cu 52 de puncte, 20 peste francezii de la Renault.