Victoria lui Verstappen poate convinge Honda să rămână în Formula 1

Victoria lui Verstappen poate convinge Honda să rămână în Formula 1

Victoria lui Max Verstappen din Marele Premiu al Austriei ar putea fi decisivă în decizia pe care o va lua Honda în privinţa rămânerii în Formula 1, pe fondul discuțiilor dacă producătorul japonez va continua în “Marele Circ” și după 2020.

Triumful lui Max Verstappen la Red Bull Ring a fost prima victorie pentru Honda în F1 din 2006 încoace, dar şi primul succes al niponilor de la revenirea în Formula 1, din 2015, alături de McLaren.

Cei de la Honda au anunţat încă de la începutul sezonului că succesul cu Red Bull este foarte important pentru viitorul în F1, care depinde însă şi de noile pachete de reguli propuse pentru anul 2021.

Japonezii se gândesc încă dacă investiția necesară pentru noile unități de putere din 2021 ar fi justificată.

“Nu știm ce fel de curse vor fi și există posibilitatea ca noi să fim dezavantajați de noile reglementări. Formula 1 este categoria de top a motorsportului. Trebuie să fie o categorie care include vârful tehnologiei. Asta este cererea pentru F1”, a spus Masashi Yamamoto, directorul executiv al celor de la Honda.

Şefii Honda au savurat în Austria victoria lui Max Verstappen

Directorii executivi ai celor de la Honda, inclusiv vicepreședintele executiv Seiji Kuraishi, au mers în Austria pentru a discuta cu conducerea Red Bull în privinţa continuării colaborării începute în acest an.

“Au fost discuții. A fost minunat ca vicepreşedintele să fie aici pentru a vedea prima victorie a Honda în era hibrid. A fost o mare performanță, una pe care le-a plăcut foarte multâ. Cred că această zi va ajuta în decizia lor de a continua în F1”, e optimist şeful celor de la Red Bull, Christian Horner.

Red Bull Racing Honda este pe locul 3 în clasamentul constructorilor din 2019, cu 169 de puncte, 59 de puncte în spatele Ferrari. Cealaltă echipă cu motor Honda, Scuderia Toro Rosso, este a opta în ierarhie, cu 17 puncte.