Marele Premiu de la Silverstone mai rămâne cinci ani în Formula 1

Marele Premiu al Marii Britanii, de la Silverstone, va rămâne în  calendarul competiţional şi în perioada 2020-2024, au anunţat miercuri organizatorii.

Anunţul a fost făcut după ce, în 2017, britanicii au invocat o clauză de părăsire a Formulei 1, în scopul încheierii unui nou acord financiar mai favorabil.

Sezonul 2020 din Formula 1 va începe duminică, 15 martie, în Australia, iar calendarul de anul viitor va cuprinde şi două curse noi: un traseu urban în Hanoi (Vietnam) şi pe circuitul istoric de la Zandvoort (Olanda).

Pe lângă Silverstone, alte patru oraşe unde se organizează curse negociază prelungirea contractelor şi pentru anul viitor: Monza (Italia), Barcelona (Spania), Ciudad de Mexico (Mexic) şi Hockenheim (Germania).

Marele Premiu din acest an de la Silverstone va avea loc chiar la finalul acestei săptămâni.

MP al Marii Britanii, fără întrerupere în Formula 1 din 1950 încoace

Grand Prix-ul britanic reprezintă cea mai veche cursă din calendarul Formulei 1. A fost prima etapă a sezonului inaugural din “Marele Circ”, din 1950.

Marele Premiu al Marii Britanii şi cel al Italiei sunt singurele rămase în circuit de atunci, fără întrerupere.

Jim Clark, Alain Prost şi Lewis Hamilton au cele mai multe victorii în Marea Britanie, câte cinci, iar Ferrari e echipa cu cele mai multe curse câştigate (16), două în plus faţă de McLaren.