Haas a rămas fără sponsorul principal

Haas a rămas fără sponsorul principal

Haas F1 a rămas fără sponsorul principal cu doar trei zile înaintea Marelui Premiu al Marii Britanii, de la Silverstone.

Marca britanică de băuturi energizante Rich Energy a anunţat că a rupt contractul cu echipa americană din cauza rezultatelor slabe ale acesteia.

“Rich Energy a rupt contractul cu Haas F1 Team, din cauza rezultatelor sale slabe. Doream să învingem Red Bull Racing, iar faptul că am terminat în spatele echipei Williams în Austria este inacceptabil”, a anunţat Rich Energy într-un comunicat.

De la jumătatea lunii mai, Rich Energy nu şi-a mai putut afişa logo-ul pe monoposturile Haas, după ce a pierdut un proces intentat la Înalta Curte din Londra, care a considerat că este vorba de un plagiat.

După un prim Mare Premiu bun în Australia, în luna martie, în care danezul Kevin Magnussen a obţinut opt puncte, Haas a pierdut din ce în ce mai mult teren în faţa adversarelor sale de la jumătatea clasamentului constructorilor.

Haas, fără puncte în şase din cele nouă curse ale sezonului

La ultimul Grand Prix, din Austria, Haas a obţinut doar locurile 16 (Romain Grosjean) şi 19 (Kevin Magnussen), clasat chiar şi în spatele britanicului George Russell (Williams).

Haas ocupă doar locul 9, penultimul, în ierarhia constructorilor din Formula 1 după nouă etape, cu 16 puncte, după ce a surprins plăcut sezonul trecut, încheiat pe locul 5,

Haas F1 a intrat în Formula 1 în 2016. În primii doi a terminat pe locul 8, înainte de poziţia a cincea, de anul trecut.