McLaren ar susţine revenirea lui Fernando Alonso în F1, la o echipă rivală

McLaren ar susţine revenirea lui Fernando Alonso în F1, la o echipă rivală

McLaren n-ar avea nimic împotriva revenirii lui Fernando Alonso în Formula 1 în 2020 la o echipă rivală, în cazul în care dublul campionul mondial va dori acest lucru.

Echipa britanică a anunţat deja că va merge şi în 2020 pe mâna aceloraşi piloţi din acest an, Carlos Sainz Jr. și Lando Norris.

Cei doi sunt debutanţi în acest an la McLaren, după decizia lui Alonso de a se retrage din F1 și renunţarea lui Stoffel Vandoorne, ajuns în acest an în Formula E, alături de Mercedes.

Alonso a lăsat ușa deschisă pentru o eventuală revenire în F1, care nu va fi însă la McLaren. Potrivit zvonurilor, pilotul spaniol ar putea reveni la Ferrari, deşi italienii au doi piloţi sub contract, Sebastian Vettel și Charles Leclerc.

Fernando Alonso este ambasador McLaren şi a testat monopostul britanicilor din acest sezon.

“Fernando rămâne un ambasador pentru McLaren. Avem o relaţie minunată cu el şi vorbim despre unele programe de curse pentru viitor care nu sunt legate de Formula 1. Am fi fericiţi pentru el dacă ar vrea să se întoarcă în Formula 1, chiar dacă va fi pentru altă echipă, pentru că noi nu avem un loc disponibil. Îl vom sprijini foarte mult dacă asta va vrea să facă”, a declarat CEO-ul McLaren F1, Zak Brown.

Alonso a câștigat de două ori cursa de 24 de ore de la Le Mans, cu Toyota, în 2018 şi 2019, și a câștigat titlul în Campionatul Mondial de Anduranţă cu constructorul japonez.

McLaren i-a confirmat pe Sainz şi Norris pentru 2020

Sainz şi Norris au dus-o în acest sezon pe McLaren pe locul 4 în clasamentul general al constructorilor.

“Carlos a fost extrem de rapid în fiecare weekend și Lando este, de asemenea, extrem de rapid și învaţă repede. El nu face greșelile pe care le-ai putea aştepta de la un începător. Conduce destul de matur, feedback-ul său este bun, se înţelege foarte bine cu Carlos”, i-a lăudat Zak Brown pe piloţii lui McLaren.