Ferrari nu-şi mai pune întrebări în privinţa propriului monopost: “Cursa din Austria ne-a adus clarificări”

Ferrari nu-şi mai pune întrebări în privinţa propriului monopost: “Cursa din Austria ne-a adus clarificări”

Ferrari s-a liniştit în privinţa dezvoltării mașinii sale de Formula 1, după incertitudinile în privinţa upgrade-urilor aerodinamice, care nu au adus progresul aşteptat iniţial.

Echipa italiană și-a schimbat aerofocusul după un început modest de sezonul, comparativ cu rivala Mercedes, și s-a prezentat cu mai multe noutăţi la Grand Prix-ul francez.

“Cred că am învățat multe după acele confuzii şi acele lucruri care nu au funcționat așa cum am vrut în timpul Grand Prix-ului francez. Cursa din Austria ne-a adus nişte clarificări, însă cred că avem o imagine clară a ceea ce s-a întâmplat și ce trebuie schimbat. Următoarele câteva săptămâni ne vor spune în ce direcţie mergem. Trebuie doar să ne asigurăm că avem o direcție bună și să continuăm așa”, a declarat pilotul numărul 1 al lui Ferrari, Sebastian Vettel.

Sebastian Vettel, câştigător anul trecut la Silverstone

Germanul ţinteşte prima victorie din 2019 pe circuitul de la Silverstone, unde a triumfat anul trecut.

“Până acum, acest an a fost cu urcuşuri şi coborâşuri pentru noi, așa că sunt nerăbdător să vedem unde suntem, cum se simte mașina. Sunt destul de optimist, ultimele două săptămâni au fost mai bune pentru noi și, sperăm să putem continua această tendință”, a mai spus Vettel.

Ferrari are 135 de puncte în spatele lui Mercedes în clasamentul general al constructorilor, după ce a adunat pentru prima oară în acest sezon mai multe punctre decât echipa germană cursa trecută, în Austria. Italienii au strâns la Spielberg 30 de puncte, iar Mercedes 25.

Vettel a coborât pe locul 4 în clasamentul piloţilor, la 74 de puncte în urma liderului ierarhiei generale, Lewis Hamilton. Charles Leclerc e chiar în spatele lui Vettel, la 18 puncte în spatele pilotului german.