Jean Todt vrea reintroducerea realimentării monoposturilor în cursele de Formula 1

Președintele FIA, Jean Todt, a cerut conducerii Formulei 1 să permită realimentarea monoposturilor cu combustibil începând cu 2021, pentru un spectacol sporit în curse.

Realimentarea cu benzină a fost interzisă în curse din 2010 din cauza preocupărilor șefilor F1 cu privire la costuri și implicațiile privind siguranța.

Proprietarul F1, Liberty Media, pregăteşte introducerea unei serii noi de reguli pentru sezonul 2021, iar Jean Todt consideră că revenirea realimentării ar trebui să facă parte din noul pachet de reguli.

“Personal, aș vrea să văd din nou realimentarea, dar m-aş bucura să văd un studiu cu lucrurile  pozitive și cele negative pe care le-ar implica asta. Maşinile au devenit probabil cam grele. Asta am discutat.

Am insistat pentru a analiza ce ar însemna dacă am reintroduce realimentarea, pentru că, dacă s-ar întâmpla asta, vom avea mașini mai ușoare la începutul cursei și am putea avea monoposturi mai mici”, a declarat fostul şef al celor de la Ferrari.

Jean Todt, 13 ani manager general la Ferrari

Reducerea costurilor este un obiectiv major al modificărilor din 2021, însă o revenire a realimentării ar părea a contrazice acest lucru, deoarece echipele ar trebui să cumpere echipamente noi.

“Mă face să zâmbesc speculaţiile că totul ar fi mai scump. Când văd dimensiunile monoposturilor, nu cred că prețul ar fi o problemă pentru reintroducerea realimentării”, a mai spus actualul preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Automobilism, în funcţie din 2009.

Todt a fost manager general la Scuderia Ferrari între 1994 şi 2007.