Daniel Ricciardo nu regretă mutarea la Renault

Daniel Ricciardo nu regretă mutarea la Renault

Daniel Ricciardo nu regretă mutarea la Renault, în ciuda evoluţiilor sub aşteptări din acest sezon şi ale primei victorii din 2019 a fostei sale echipe, Red Bull, din Austria.

PIlotul australian a părăsit Red Bull după sezonul 2018 pentru Renault, dar este doar pe locul 10 în clasamentul piloţilor, iar producătorul francez este pe locul 5, în spatele lui McLaren, în ierarhia constructorilor.

Ricciardo a avut îndoieli în privinţa trecerii Red Bull la motoarele Honda pentru 2019, însă echipa austriacă a obținut prima sa victorie a anului în cursa din Austria, una dintre cele mai slabe ale sezonului pentru Renault.

“Sincer, nu regret decizia. Anul trecut, în acel moment, Red Bull avea trei victorii, iar acum una singură. Sigur că e un pas în spate pentru mine, dar m-am așteptat la asta și, dacă aș fi rămas la Red Bull, ar fi fost pentru a câștiga un titlu.

Sigur, au câștigat etapa trecută, dar sunt încă departe de titlu. Asta e realitatea. Nu cred că aș fi realizat altceva decât ce am obținut deja acolo, aşa că nu am regrete”, a spus pilotul lui Renault.

Daniel Ricciardo, doar de trei ori în puncte în 2019

Ricciardo a terminat în puncte în doar trei dintre primele nouă curse ale sezonului, iar cea mai bună clasare a sa a fost în Canada, locul 6.

Obiectivul lui Renault pentru acest sezon era să termine pe locul 4 în clasamentul constructorilor, la distanţă de urmăritoare, însă prima jumătate a anului nu a confirmat aşteptările.

“Încă mai este mult de lucru. Am avut şi momente bune, precum la Montreal. Au fost multe urcuşuri şi coborâşuri”, a mai spus Daniel Ricciardo.

16 puncte a adunat după primele nouă etape din 2019 pilotul australian, la fel ca şi coechipierul său, Nico Hulkenberg.