Sebastian Vettel pune condiţii pentru rămânerea în F1: “Depinde de noile reguli”

Sebastian Vettel condiţionează rămânerea sa în Formula 1 şi după 2021 de modul în care vor arăta noile reguli care vor fi introduse în “Marele Circ” din acel an.

Piloţilor li s-a acordat un rol formal în finalizarea regulamentelor F1 pentru 2021, care vor cuprinde o serie de schimbări majore.

Cvadruplul campion mondial i-a criticat pe şefii F1 pentru sancţiunea de cinci secunde care l-a făcut să piardă victoria în Marele Premiu al Canadei.

“Bineînțeles că viitorul meu în F1 depinde de noile reguli. Încă aş vrea să spun şi după asta că mașinile sunt interesante, iar competiţia la fel. Este bine că am fost întrebaţi, noi ne-am spus opinia. Sportul acesta se poate transforma, dar trebuie să ne permită să ne explorăm abilitățile”, a declarat pilotul german.

Vettel, departe de performanţele de la Red Bull

Vettel a debutat în F1 în 2007 și mai are contract cu Ferrari până la sfârșitul anului 2020.

Pilotul german are patru titluri mondiale în perioada 2010-2013, toate cu Red Bull, 52 victorii și recorduri precum cel mai tânăr campion din istoria F1 şi cel mai tânăr autor al unui pole position.

Vettel nu a reuşit însă să repete şi la Ferrari succesele de la Red Bull, însă a insistat că este fericit la echipa italiană, unde dorește să continue.

Sebastian Vettel este pe locul 4 în clasamentul piloţilor din F1, cu 123 de puncte, 74 în spatele lui Lewis Hamilton.

ŞI campionul mondial en-titre, Sebastian Vettel, a declarat recent că schimbările din 2021 vor avea un rol esenţial în decizia sa de a continua în Formula 1.