Red Bull a stabilit cel mai rapid pit stop din istoria F1 la Silverstone

Red Bull a stabilit cel mai rapid pit stop din istoria F1 la Silverstone

Marele Premiu al Marii Britanii, de weekendul trecut, a adus şi un nou record. Red Bull a stabilit o nouă performanţă de vârf în privinţa celei mai rapide opriri la standuri, cu numai o secundă şi 91 de miimi.

De atât au avut nevoie mecanicii echipei austriece pentru schimbarea celor patru pneuri ale monopostului pilotat de francezul Pierre Gasly.

Precedentul record, de o secundă şi 92 de miimi de secundă, era deţinut în comun de Red Bull (la Marele Premiu al SUA din 2013, cu australianul Mark Webber) şi Williams (la Marele Premiu al Europei din 2016, în Azerbaidjan, cu brazilianul Felipe Massa).

Max Verstappen a avut şi el un pit stop de sub două secunde

Şi Max Verstappen a avut un pit stop excelent la Silverstone, de 1,96 secunde. Red Bull a obţinut astfel 43 de puncte în ierarhia F1 DHL Fastest Pit Stop Award, 25 pentru recordul lui Gasly şi 18 pentru Verstappen.

Red Bull conduce ineditul clasament, cu 266 de puncte, 78 în plus faţă de a doua clasată, Wiliams.

Britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) a câştigat Marele Premiu al Marii Britanii şi a mai făcut un pas spre al şaselea titlu mondial consecutiv.

Hamilton are 59 de puncte avans faţă de al doilea clasat la general, coechipierul Valtteri Bottas. Max Verstappen e pe 3, în faţa piloţilor Ferrari, Sebastian Vettel şi Charles Leclerc, despărţiţi de numai trei puncte.