Formula 1, încă doi ani la Melbourne

Organizațorii Formulei 1 au extins cu încă doi ani contractul Melbourne-ului de a găzdui Marele Premiu al Australiei, astfel că Grand Prix-ul va avea loc în acelaşi oraş până în 2025.

După un deceniu în Adelaide, evenimentul s-a mutat în capitala statului Victoria în martie 1996, unde a rămas până în prezent.

Grand Prix-ul Australiei a fost cursa de deschidere a sezonului în fiecare an, cu excepția anilor 2006 și 2010, când Bahreinul a avut acest privilegiu.

Marele Premiu de anul viitor, anunțat deja pentru 15 martie, va fi cel de-al 25-lea care va avea loc la Melbourne.

“Decizia de a prelungi relaţia actuală pentru alţi doi ani se datorează faptului că acest eveniment s-a dovedit a fi un real succes pentru capitala statului Victoria, pentru Australia şi întreaga lume, dovedindu-şi imensa popularitate în rândul fanilor și celor care lucrează în F1.

Împreună cu partenerul nostru, Australian Grand Prix Corporation, vrem să facem un Grand Prix australian mai incitant şi mai spectaculos, ca un eveniment sportiv şi ca o formă de divertisment.

Anunțul de astăzi vine după cel de săptămâna trecută, în legătură cu Marele Premiu britanic, și dovedește că tot mai mulți promotori împărtășesc viziunea noastră pe termen lung asupra viitorului F1″, a declarat şeful F1, Chase Carey.

Michael Schumacher, singurul cu patru victorii la Melbourne

Martin Pakula, ministrul pentru turism, sport și evenimente majore al statului Victoria, crede că extinderea contractului reprezintă un vot de încredere pentru oraș.

“Dincolo de beneficiile directe pentru Melbourne și Victoria care decurg din decizia F1, prelungirea contractului până în 2025 oferă, de asemenea, beneficii și încredere pentru industria evenimentelor din Victoria”, a spus Pakula.

Michael Schumacher este cel mai titrat pilot din istoria circuitului de la Melbourne, cu patru succese aici, în 2000, 2001, 2002 şi 2004, urmat de Jenson Button şi Sebastian Vettel, cu câte trei victorii.