Sebastian Vettel nu compară sezonul actual dezamăgitor cu ultimul an la Red Bull

Sebastian Vettel are un sezon dezamăgitor în Formula 1, însă nu crede că actualul an este similar cu ultimul său sezon la Red Bull, din 2014.

Acum cinci ani, Vettel a avut un sezon frustrant la Red Bull: a fost depăşit de coechipierul Daniel Ricciardo în sezonul primului efort al lui Renault în era turbo-hibrid.

Vettel a plecat la finalul acelui an pentru a-i lua locul lui Fernando Alonso la Ferrari și a fost constant în lupta pentru titlu la Scuderia italiană. Nu a reuşit însă să mai câştige vreun titlu la piloţi cu Ferrari.

Germanul a comis destule greşeli în 2019 şi are parte de o concurenţă puternică din partea noului său coleg, Charles Leclerc.

“Nu compar acest sezon cu 2014. În primul rând, acel sezon a fost cu mult timp în urmă și, în al doilea rând, este foarte diferit. Sunt multe frustrări pentru că rezultatul final este cel care lipsește.

Cursele pe care le-am avut ar fi putut decurge diferit, să fim corecţi şi să nu judecăm totul după o singură etapă (referindu-se la ciocnirea cu Max Verstappen din Marele Premiu al Marii Britanii).

Cred că alte curse ar fi putut fi diferite, așa că nu sunt prea îngrijorat, dar știu că pot avea rezultate mai bune. Aștept cu nerăbdare cursa din Germania”, a declarat cvadruplul campion mondial.

Lewis Hamilton l-a încurajat pe rivalul Vettel

Rivalul lui Vettel, Lewis Hamilton, e convins că pilotul german al lui Ferrari îşi va recăpăta forma.

“Eu sunt convins că va reveni. A avut o cursă dificilă, dar este cvadruplu campion mondial. Va reveni mai puternic în următoarea cursă”, crede Lewis Hamilton.

Vettel se află pe locul 4 în clasamentul piloţilor, cu doar patru podiumuri în cele 10 curse din 2019, şi are 100 de puncte în spatele lui Hamilton.