Fostul consilier al lui Daniel Ricciardo îi cere australianului peste 11 milioane de euro

Fostul consilier al lui Daniel Ricciardo îi cere australianului peste 11 milioane de euro

Fostul consilier al lui Daniel Ricciardo îi solicită pilotului australian peste 11 milioane de euro (10 milioane de lire sterline), sumă ce reprezintă presupusele comisioane neplătite de driver-ul lui Renault.

Potrivit documentelor High Court of Justice din Marea Britanie, fostul consilier al lui Ricciardo, Glenn Beavis susține, că trebuia să primească “diverse sume” din contractul pe doi ani încheiat de Ricciardo cu Renault, la finalul anului trecut, după despărţirea australianului de Red Bull.

Beavis se referă la un comision de 20% din salariul lui Ricciardo de la Renault şi diverse alte elemente contractuale, precum costul superlicenței lui Ricciardo, utilizarea unei mașini  Renault și costul unui fizioterapeut.

Pilotul australian a negat însă toate acuzaţiile. “Nu există nicio substanță în ceea ce cere  Glenn Beavis. Este regretabil ce a făcut şi intenționez să mă apăr în faţa a ceea ce a spus la tribunal”, a spus Ricciardo pentru autosport.com.

Compania lui Beavis, Sivana Sports International FZE, susţine că firma lui Ricciardo înregistrată în Insulele Virgine Britanice nu a plătit taxe în conformitate cu acordul între părți.

Compania australianului, Whitedunes, a fost înființată în 2013 pentru a controla drepturile comerciale și de marketing ale lui Ricciardo.

Beavis i-a oferit lui Ricciardo servicii de management și consultanță începând cu 2012.

Daniel Ricciardo ar avea un salariu anual de peste 22 de milioane de euro la Renault

Acordul dintre Ricciardo și Beavis a fost revizuit după primul sezon de succes al lui Ricciardo la Red Bull, din 2014, când a câștigat trei Mari Premii.

Beavis pretinde că a preluat mai multe sarcini, iar în schimb i-a fost plătită o indemnizaţie de 225.000 de lire sterline, plătiţi în mod egal pe parcursul a 12 luni, plus un comision de 20% din valoarea tuturor tranzacțiilor noi încheiate de Whitedunes sau Ricciardo.

Potrivit documentului instanței, această taxă de reținere a fost revizuită la 20.000 de dolari pe lună în 2015, iar noua cifră a fost sugerată de Beavis după ce Ricciardo ar fi dorit să renegocieze această taxă.

Beavis este cel care a început discuțiile cu şeful lui Renault, Cyril Abiteboul, în legătură cu o eventuală mutare a lui Ricciardo, la jumătatea lui 2017, cu un an înainte de anunțarea înţelegerii valabile din 2019.

Cererea lui Beavis se referă la condițiile convenite în august 2018, la “o valoare care depășește cu mult” contractul său de la Red Bull.

Având în vedere pretenţiile lui Beavis, salariul lui Ricciardo la Renault s-ar ridica la peste 22 de milioane de euro (20 de milioane de lire sterline) pe an.