McLaren a identificat principala problemă a monopostului: “E unul din punctele slabe”

McLaren a identificat principala problemă a momentului: lentoarea din virajele de viteză mică este o “prioritate ridicată” pentru constructorul britanic.

Englezii au înregistrat progrese semnificative în acest an cu noul monopost MCL34, dar viteza redusă din astfel de viraje, comparativ cu rivalii, îi preocupă în continuare pe oamenii de la McLaren.

Cei de la McLaren sunt îngrijoraţi şi pentru că se apropie cursa de la Hungaroring, care îi va urma celei de la Hockenheim, iar Marele Premiu al Ungariei are multe astfel de viraje.

McLaren, la cel mai bun sezon din ultimii ani

Team-principalul lui McLaren, Andreas Seidl, a admis slăbiciunile echipei sale la acest capitol.

“Știm că acesta este unul dintre punctele slabe pe care le avem. E ceva ce vrem să remediem,  cu upgrade-urile pe care le aducem. Bineînțeles că este o prioritate în plus, deoarece performanțele monopostului au crescut în rest.

Este înțelegerea firească a mașinii cu fiecare antrenament, sesiune de calificare și cursă pe care o avem. Lucrăm la punctele slabe pe care le identificăm. Decalajul faţă de cei din faţă este încă uriaș și nu este doar o zonă specifică în care trebuie să progresăm”, a mai spus Seidl.

McLaren este pe locul 4 în clasamentul constructorilor din Formula 1, cu 60 de puncte, 21 în plus faţă de Renault.

În ierarhia piloţilor, Carlos Sainz se află pe poziţia a şaptea, cu 38 de puncte, iar Lando Norris pe 9, cu 22 de puncte.