Austriecii de la Red Bull, plini de optimism înaintea Marelui Premiu al Germaniei

Austriecii de la Red Bull, plini de optimism înaintea Marelui Premiu al Germaniei

Red Bull a prins curaj înaintea Marelui Premiu al Germaniei, de la Hockenheim, după performanţa bună de la Silverstone, unde a terminat pe locurile 4 şi 5 pe un circuit unde se cunoaşte că fiabilitatea motorului este vitală.

Austriecii au ratat podiumul din cauza coliziunii dintre Sebastian Vettel si Max Verstappen, însă au avut a doua cea mai rapidă maşină pe circuitul rapid din Marea Britanie, după Mercedes.

“Mergem cu încredere la Hockenheim având în vedere performanța de la Silverstone, care, după Monza, este una dintre cele mai sensibile circuite din calendar. Este încurajator pentru noi și, cu siguranță, pentru un circuit ca Hockenheim, unde nu contează la fel de mult puterea motorului”, a declarat Christian Horner, şeful celor de la Red Bull Racing.

Horner e mulţumit că Silverstone-ul a arătat că Red Bull nu pierde prea mult timp în liniile drepte și a demonstrat că este un concurent puternic pentru Ferrari şi în viraje.

“Pentru a fi aproape de Mercedes pe acest tip de pistă şi pentru a putea rămâne lângă Ferrari în virajele Maggotts, Becketts şi Copse, Max a reușit să pună presiune pe Ferrari acolo, iar acesta semnul că avem o maşină destul de bună”, a mai spus team-principalul lui Red Bull.

Red Bull, singura care a câştigat o cursă în 2019, în afara Mercedes

Forma lui Red Bull în cursele recente a fost mai bună datorită unor mici upgrade-uri ale mașinii – inclusiv o schimbare la aripa din față.

Horner e convins că monoposturile Red Bull nu şi-au arătat adevăratul potențial la Silverstone.

“Cred că în ultimele două curse am îmbunătăţit performanța mașinii, însă în ultima cursă nu am văzut ritmul adevărat al monopostului, pentru că am petrecut 99 % din cursă în spatele Ferrari”, mai spus Chris Horner.

Red Bull este pe locul 3 în clasamentul constructorilor din Formula 1, cu 191 de puncte, 52 mai puţin decât Ferrari. Austriecii sunt însă singurii care au câştigat o cursă în 2019 în afara celor de la Mercedes. A reuşit-o Max Verstappen în Austria.