Sebastian Vettel nu vrea Formula 1 la Londra: “Sunt fericit cu Silverstone”

Sebastian Vettel nu vrea Formula 1 la Londra: “Sunt fericit cu Silverstone”

Sebastian Vettel nu e de acord cu ideea introducerii în calendarul Formulei 1 a unei curse stradale în Londra şi consideră fantezist un astfel de proiect.

Marelui Premiu al Marii Britanii va rămâne în F1 cel puţin până în 2024, după ce organizatorii F1 au încheiat un nou acord cu britanicii înaintea acestui sezon.

Silverstone va continua să găzduiască cursa și a primit asigurări pentru a se proteja în cazul în care F1 va dori introducerea unei noi curse în Marea Britanie, la Londra.

“Sunt fericit cu Silverstone. Cred că este un loc minunat. Nu este nici o problemă să faci un spectacol grozav pe acest circuit. Este una dintre cele mai bune curse pe care le avem. Este un public foarte fair-play la Silverstone, pot spune eu asta, ca un german!

Nu cred că avem nevoie să avem curse în orașe. Nu cred că vor exista mai mulți oameni într-o cursă în oraş. În fiecare an îmi amintesc că au fost mai mult de 100.000 de fani în fiecare weekend la Silverstone”, a declarat pilotul lui Ferrari.

Silverstone, în Formula 1 din 1950

Silverstone a găzduit primul Grand Prix încă din 1950, iar Marele Premiu al Marii Britanii nu a lipsit din calendar niciun an de atunci.

“Silverstone este casa sporturilor cu motor, așa că trebuie să venim aici. Sunt fericit că rămânem și nu încercăm ceva fantezist. Cred că este o pistă grozavă, fiecare pilot o place”, a mai spus cvadruplul campion mondial.

Sebastian Vettel este doar al patrulea în clasamentul general al piloţilor din 2019, cu 123 de puncte, 13 în spatele lui Max Verstappen şi doar trei puncte în faţa coechipierului Charles Leclerc.