Japonezul Naoki Yamamoto poate debuta în F1 la 31 de ani

Japonezul Naoki Yamamoto poate debuta în F1 la 31 de ani

Liderul Super Formula, Naoki Yamamoto, ar putea debuta în Formula 1 în acest sezon, în sesiunea de antrenamente de vineri, de dinaintea Marelui Premiu al Germaniei, de la Hockenheim.

Japonezul în vârstă de 31 de ani este eligibil pentru a primi o superlicență şi ar putea pilota vineri un monopost Toro Rosso Honda. Yamamoto este un pilot afiliat Honda de mult timp.

Pe lângă triumful din 2018 din Super Formula,  Yamamoto a câștigat şi campionatul japonez Super GT – alături de Jenson Button într-o Honda NSX . Primul său titlu în Super Formula a venit în 2013, după o luptă pentru titlu cu Andre Lotterer și Loic Duval.

Jenson Button îl vede pe Yamamoto în Formula 1

După ce a câștigat titlul Super GT anul trecut, campionul mondial din 2009 din F1, Jenson Button, a declarat că “eu simt că tipul acesta (Yamamoto) ar trebui să fie în F1”.

Yamamoto are peste 30 de ani şi nu a concurat niciodată în afara Asiei, Honda doreşte să-i ofere pilotului nipon şansa de a conduce în premieră în Formula 1, într-o sesiune de antrenamente.

Ultimul pilot japonez în F1 a fost Kamui Kobayashi, în 2014, în timp ce Honda a avut ultima dată un nipon la una din maşinile în care s-a implicat în 2008, când Takuma Sato a concurat pentru Super Aguri la Marele Premiu al Spaniei.

“Naoki Yamamoto conduce campionatul din Super Formula. Având în vedere tendinţa actuală din F1 este un pic cam bătrân. N-ar fi fost probleme în vremurile vechi! S-ar putea să nu se potrivească situației actuale, dar vrem un japonez în prima sesiune de free practice undeva pe parcursul anului. Continuăm discuțiile cu Red Bull și Toro Rosso pentru această oportunitate”, a declarat directorul Honda F1, Masashi Yamamoto.

Red Bull Racing-Honda este pe locul 3 în clasamentul constructorilor, cu 191 de puncte, după ce a câştigat şi o cursă, în Austria (Max Verstappen), iar Toro Rosso-Honda e pe 8, cu 19 puncte.