Renault are nevoie de “schimbări substanţiale” pentru a-şi reveni în 2019

Șeful celor de la Renault, Cyril Abiteboul, e convins că echipa sa trebuie să facă “schimbări substanțiale” pentru a remedia numeroasele probleme avute în acest sezon, unul sub aşteptări până acum pentru constructorul francez.

Renault a punctat în patru din ultimele cinci curse, însă se află la 21 de puncte în spatele lui McLaren, aflată pe locul 4 în clasamentul constructorilor.

Daniel Ricciardo şi Nico Hulkenberg au testat diferite setări la inceputul week-end-ului de la Silverstone, pentru a clarifica zonele în care monopostul Renault RS19 poate fi îmbuătăţit.

“Este foarte clar unde suntem competitivi şi este foarte clar unde nu suntem competitivi. Avem nevoie de anumite trasee unde echilibrul trebuie să fie OK, ca Silverstone, Montreal sau Paul Ricard. Alte circuite nu vor fi la fel de OK.

De aceea trebuie să remediem ce e greşit. Nu e vorba doar de reparaţii, ci de schimbări majore ale mașinii. Înțelegem problemele, sunt vizibile și clare, însă rezolvarea acestora va dura puțin timp. Dacă vrem cu adevărat să ne ameliorăm problemele, trebuie să facem schimbări substanțiale”, a declarat Abiteboul.

Renault, a cincea în clasamentul constructorilor

Şeful Renault crede că Grand Prix-ul britanic a confirmat că echipa sa are probleme în virajele de viteză medie.

“Mașina noastră poate fi extrem de decentă în anumite condiții, poate fi foarte decentă pe liniile drepte, poate fi foarte puternică în virajele de viteză mică. Am fost aproape cea mai competitivă mașină în primul sector în calificări, ceea ce spune ceva pe o pistă ca Silverstone.

Am fost în regulă în sectorul 3 și în Club Chicane. Deci liniile drepte, virajele cu viteză redusă şi mare, toate acestea sunt destul de bune.

Problemele sunt virajele de viteză medie, în special în cazul în care sunt lungi, iar caracteristicile și echilibrul mașinii ne rănesc.

Există veşti bune și veşti proaste. Vestea proastă este că avem o slăbiciune clară care ne poate costa mult timp pe anumite piste, ca în Austria.

Cea bună este că am identificat problema. Trebuie să găsim soluţii, însă nu totul va fi posibil pe termen scurt, să fim sinceri.

Aș prefera să avem câteva modificări substanțiale, atunci când acest lucru va fi posibil, și un plan pe termen lung, incluzând anul viitor, mai degrabă decât să încercăm să grăbim ceva pentru următoarea cursă, care nu va face diferența”, a mai declarat Abiteboul.

39 de puncte are în acest sezon Renault, aflată pe locul 5 în clasamentul constructorilor.