Lewis Hamilton, dezamăgit de condiţiile meteo din Germania: “M-am lovit de şerpi”

Lewis Hamilton e dezamăgit după ce a încheiat pe cel mai prost loc din acest sezon Marele Premiu al Germaniei. A încheiat cursa în afara punctelor, pe 11, însă a obţinut două puncte şi locul 9 după sancţiunile celor de la Alfa Romeo.

Liderul clasamentului general pune pe seama condiţiilor meteo nefavorabile numeroasele probleme avute de Mercedes la Hockenheim.

Hamilton a pierdut jumătate din aripa faţă după ce a ieşit în decor şi a pierdut nu mai puţin de 69 de secunde la boxele Mercedes, până la montarea unei noi aripi.

Întrebat ce se gândea în timpul pitstop-ului dezastruos, Hamilton a răspuns: “Sincer, nu-mi amintesc. Probabil eram supărat că am făcut o greșeală în colțul anterior. A fost o combinație de lucruri care au mers prost.

Este foarte dezamăgitor pentru noi să conducem un mare premiu şi să încheiem aşa. Am avut 8 ​​secunde în față la un moment dat și am avut totul sub control. A fost ca un domino după altul – aproape ca în acel joc, Snakes and Ladders, m-am lovit de șerpi. Câştigăm şi pierdem împreună însă, aşa că vom rămâne uniţi”.

Lewis Hamilton, 41 de puncte peste Valtteri Bottas

Hamilton le-a cerut mecanicilor slick-uri chiar înainte de ieşirea lui Leclerc, iar impactul său cu aceeași barieră a fost o consecință a vremii.

“Punctul de cotitură a fost când am pus slick-uri atunci când pista era încă umedă. Am văzut că ploua din ce în ce mai tare.

Nu le-am spus să pună intermediare atunci când alții au pus slick-uri, iar ei au procedat OK. În momentul în care mi-au pus slick-uri, Leclerc a abandonat şi a început să plouă mai mult. Timing-ul nu a fost cel mai reuşit”, a mai spus cvintuplul campion mondial.

Lewis Hamilton conduce în continuare detaşat în clasamentul general. Are 225 de puncte, 41 peste Valtteri Bottas şi 63 în faţa lui Max Verstappen.