Max Verstappen nu crede că poate ataca titlul mondial în 2019

Max Verstappen a câştigat Marele Premiu al Germaniei, însă nu-şi face speranţe că victoria sa de la Hockenheim îi oferă mai multe şanse de a lupta pentru titlul mondial al piloţilor în acest sezon.

Pilotul Red Bull a rămas al treilea în ierarhie, după piloţii lui Mercedes, Lewis Hamilton și Valtteri Bottas, însă s-a apropiat la numai 22 de puncte de Bottas, care a abandonat în Germania.

Sancţiunile pentru cei de la Alfa Romeo i-au oferit două puncte lui Lewis Hamilton, care are 41 de puncte peste Bottas, 63 în faţa lui Verstappen și 84 peste Sebastian Vettel.

“Cei de la Mercedes sunt la fel de departe în clasament. Sunt mai mult de două victorii diferenţă faţă de ei, sunt încă echipa dominantă. Am făcut o treabă bună, dar mai avem de lucru pentru a elimina acest decalaj și a lupta cu adevărat pentru victorie în fiecare cursă, așa că mai este încă mult de lucru”, a declarat pilotul olandez al lui Red Bull.

Max Verstappen, două victorii în 2019

Verstappen s-a calificat în cursă de pe locul 2 şi e convins că deciziile echipei din timpul cursei au contribuit din plin la victoria sa, într-o cursă dominată de ploaie.

“A trebuit să rămânem foarte concentraţi. Nu ne-am putut permite multe greșeli. A fost un pic dificil acolo, când am avut pneuri medii, aderența a fost foarte scăzută. Cred că s-au luat deciziile corecte şi asta ne-a oferit şi victoria”, a mai spus pilotul lui Red Bull Racing Honda.

Max Verstappen e singurul pilot care a câştigat o cursă în 2019, în afara celor de la Mercedes, şi unicul care nu a terminat nicio cursă din acest sezon mai jos de locul 5.