Alain Prost, director la Renault. Ocupă postul avut de Niki Lauda la Mercedes

Alain Prost a devenit directorul non-executiv al companiei britanice care manageriază echipa de Formula 1 Renault.

La începutul acestei luni, Prost a fost numit membru al Consiliului de Administrație al Renault Sport Racing Ltd. I-a luat locul lui Thierry Bollore.

Cvadruplul campion mondial are un post similar cu cel pe care fostul său coleg de la McLaren, Niki Lauda, ​​l-a deținut la Mercedes până la moartea sa, din luna mai.

Bollore și-a părăsit postul deoarece a primit responsabilități suplimentare ca şi CEO al Renault Group, în urma demisiei lui Carlos Ghosn.

Copyright: GEPA / XPB Images

Renault, depăşită şi de Toro Rosso în clasamentul constructorilor

Alain Prost a fost consilier al proiectului Renault F1 încă de când constructorul francez a preluat fosta echipă Lotus, la sfârșitul anului 2015.

Ceilalți directori ai Renault Sport Racing Ltd sunt şeful echipei de F1, Cyril Abiteboul, președintele Jerome Stoll, șeful financiar al grupului Renault, Thierry Cognet, și șeful Genii, Gerard Lopez.

Lopez a păstrat un pachet minoritar încă din perioada Lotus, prin intermediul organizației sale, Gravity Motorsports.

Renault are un sezon 2019 dezamăgitor, în care e doar pe locul 6 în clasamentul constructorilor, cu 39 de puncte, trei sub Toro Rosso şi 31 în spatele lui McLaren.

Daniel Ricciardo e pe 10 în ierarhia piloţilor, la egalitate cu Lando Norris, cu 22 de de puncte, iar Nico Hulkenberg pe 14, cu 17 puncte.