Villeneuve nu-l vede pe Kvyat înapoi la Red Bull

Red Bull n-ar trebui-l ia în calcul pe pilotul echipei secunde, Toro Rosso, Daniil Kvyat, dacă dorește să-l înlocuiască pe Pierre Gasly, e convins campionul mondial de Formula 1 din 1997, Jacques Villeneuve.

Kvyat a condus pentru Red Bull în 2015 și 2016, dar a fost trimis la Toro Rosso pentru a-i face loc olandezului Max Verstappen, după care în 2018 nu a mai avut loc nici la Toro Rosso.

Rusul a revenit în Formula 1 în acest an, în care Pierre Gasly are un sezon dezamăgitor la Red Bull, unde i-a luat locul lui Daniel Ricciardo, plecat la Renault.

Chiar consilierul pe partea de motorsport al Red Bull, Helmut Marko, a recunoscut că locul 3 obţinut de Kvyat la Marele Premiu al Germaniei a crescut presiunea asupra lui Gasly.

Jacques Villeneuve se îndoieşte că Gasly va putea prinde o formă bună la Red Bull.

“Este norocos că e încă acolo. Red Bull și Helmut Marko au fost mult mai agresivi față de piloţii lor înainte. Asta arată însă doar că nu știu cu cine să-l înlocuiască. L-au avut deja pe Kvyat, de ce ar trebui să-i mai dea o şansă? Nu aşa ar trebui să meargă lucrurile”, a declarat canadianul.

Red Bull a confirmat recent că Gasly va încheia sezonul 2019 la echipa austriacă, iar șeful Toro Rosso, Franz Tost, a declarat după cursa de la Hockenheim că speră ca pilotului francez i se va acorda mai mult timp.

Şeful Toro Rosso l-a propus pe Gasly la Red Bull

Tost speră ca piloţii să rămână aceiaşi la Red Bull și Toro Rosso, e convins că Daniil Kvyat este gata pentru revenirea la Red Bull.

“El este mult mai experimentat acum, știe ce să facă, cum să se ocupe de toate. De asta spun mereu că am nevoie de piloţi timp de trei ani pentru a educa pilotul, pentru a fi gata apoi să meargă la Red Bull. Red Bull este un alt nivel, Red Bull este o echipă care luptă pentru victorii, luptă pentru titluri.

Te confrunți cu o altă presiune acolo, lucrezi la un alt nivel. Nu poți compara asta cu Toro Rosso.

Kvyat e un alt șofer decât a fost la Red Bull data trecută, când era cu doi ani mai tânăr. A mers doar după un sezon la Red Bull atunci, deoarece Sebastian Vettel a plecat la Ferrari”, a spus şeful celor de la Toro Rosso.

Jacques Villeneuve e de altă părere. “Unii piloţi sunt uimitori la echipele mici și inutili în echipele mari. Se întâmplă. Chiar și cu zece ani de experiență. Am văzut-o de-a lungul anilor, chiar şi la piloţi cu experiență. Ei ar putea câștiga curse într-o echipă mică, însă dacă ar merge la o echipă mare ar deveni inutili, s-ar întoarce la o echipă mică și ar începe să câștige din nou curse”, e convins canadianul.

Pierre Gasly e pe locul 6 în clasamentul general al piloţilor, cu 55 de puncte, iar Daniil Kvyat e pe 8, cu 27 de puncte.