Alfa Romeo a făcut apel după penalizările dictate împotriva lui Raikkonen şi Giovinazzi

Alfa Romeo a făcut apel la penalizările dictate împotriva piloţilor săi, Kimi Raikkonen şi Antonio Giovinazzi, la Marele Premiu al Germaniei, disputat la Hockenheim.

Echipa elveţiană avea un termen de 96 de ore pentru a contesta penalizările impuse la cursa de duminică, în care finlandezul s-a clasat pe locul 7, iar italianul pe locul 8.

Comisarii de cursă au impus penalizări de 30 secunde atât pentru Raikkonen, cât şi pentru coechipierul său, pentru un incident creat înainte de startul pe circuitul umed. După impunerea penalizărilor, cei doi au căzut pe locurile 12, respectiv 13.

Alfa Romeo este penultima în clasamentul constructorilor, înaintea Marelui Premiu al Ungariei, cu 26 de puncte, la egalitate de puncte cu Haas-Ferrari.

sursa: racefans.net

Lewis Hamilton ar ieşi din puncte în Germania

Dacă apelul, care va fi examinat pe 24 septembrie, va avea succes, Lewis Hamilton va ajunge pe locul 11 în cursa din Germania, dar va păstra un avantaj de 39 puncte faţă de coechipierul său de la Mercedes Valtteri Bottas.

Polonezul Robert Kubica (Williams), care a ocupat locul 10 în urma penalizărilor, ar pierde primul său punct din acest sezon.

Din cele 26 de puncte adunate de Alfa Romeo în acest sezon, 25 au fost adunate de Kimi Raikkonen, în timp ce Antonio Giovanazzi are un singur punct.