MotoGP Cehia – calificări: Marquez a făcut legea la Brno

Marc Marquez continuă să domine sezonul din MotoGP. Pilotul spaniol va pleca din pole position în Marele Premiu al Cehiei, de la Brno.

Marquez a încheiat sesiunea cu un avans impresionant, de 2,5 secunde, faţă de al doilea clasat, Jack Miller.

KTM-urile lui Johann Zarco și Pol Espargaro au avansat din Q1 şi s-au aflat la un moment dat pe primele două locuri, iar cei doi au rămas pe pneuri ude până la final, în condiţiile în care Q2-ul s-a încheiat pe ploaie.

Marquez a preferat slick-urile, la fel ca şi al doilea clasat din calificări, australianul Jack Miller, de la Pramac Ducati.

Johann Zarco a prins podiumul la prima sa apariție în Q2 din acest sezon, în timp ce Espargaro a terminat pe 5, în spatele lui Andrea Dovizioso.

Rins s-a clasat pe locul 6 după ce pilotul Suzuki a fost implicat într-un incident controversat cu Marquez.

Valentino Rossi nu a trecut pe slick-uri şi a a fost al șaptelea, cel mai rapid dintre piloţii Yamaha, urmat de Danilo Petrucci (Ducati), Maverick Vinales (Yamaha) și Fabio Quartararo (Petronas Yamaha).

Calificări MotoGP

Moto2

Liderul clasamentului general din Moto2, Alex Marquez, va pleca primul în Marele Premiu al Cehiei. Spaniolul l-a depăşit cu peste două secunde pe britanicul Sam Lowes, în timp ce italianul Lorenzo Baldassarri, venit la aproape două secunde în spatele lui Lowes, va porni al treilea.

Calificări Moto2

Moto3

Italianul Tony Arbolino a obţinut pole position în calificările clasei Moto3, după ce l-a depăşit cu patru zecimi de secundă pe britanicul John McPhee. Italianul Niccolo Antonelli a prins locul 3 în calificări, după ce l-a devansat cu numai 31 de miimi de secundă pe japonezul Tatsuki Suzuki.

Calificări Moto3