Notele pe care şi le-au acordat Vettel şi Hamilton pentru prima parte a sezonului

Sebastian Vettel şi-a făcut autocritica după primele 12 curse ale sezonului din Formula 1: şi-a acordat nota 5 pentru evoluţiile din prima parte a anului.

Vettel este al patrulea în clasamentul general, în spatele lui Lewis Hamilton, Valtteri Bottas şi Max Verstappen.

Penalizarea din Marele Premiu al Canadei l-a costat pe Vettel victoria obţinută pe pistă, iar Ferrari rămâne fără cursă câştigată în 2019.

“Mi-aş acorda nota 5, nu sunt mulțumit de prima parte a sezonului. Ne-am chinuit mult pentru a face progrese, am încercat multe lucruri.

Am vrut să obţinem mai mult, dar simt că pot face o treabă mai bună în a doua jumătate”, a spus cvadruplul campion mondial.

Lewis Hamilton are opt victorii în 2019

Vettel i-a acordat nota 10 lui Hamilton, care s-a notat doar cu “8,8 sau 8,9” pentru acest an, în care a câştigat opt curse din 12.

“Dacă nu ar fi fost cursa din Germania (n.r.  unde Hamilton a terminat pe locul 9), nota mea ar fi fost puțin mai mare. Mai avem de lucrat, să sperăm că putem ajunge la 10 după a doua jumătate a sezonului”, a spus Hamilton.

Max Verstappen, care a câștigat două curse în acest an și a terminat pe locul 2 în Ungaria, după ce a pornit din pole position, nu şi-a acordat nicio notă. “Urăsc să fac asta pentru că îmi aminteşte şi de şcoală”, a glumit olandezul de la Red Bull.

Hamilton i-a acordat însă “9+” rivalului de la echipa austriacă.

“În Ungaria a condus îexcepțional, așa cum a făcut în special în ultimele trei sau patru curse, așa că, dacă va continua la fel, se va apropia de 10”, l-a lăudat Hamilton pe Verstappen.