Sibiu Rally Romania este “electric” și în 2019

Data publicarii:

Sibiu Rally Romania, competiția de regularitate dedicată mașinilor clasice, va fi o cursă electrică și în 2019, la start fiind așteptate și modelele electrice disponibile pe piața din România, la fel ca la ediția de anul trecut.

Prima competiție dedicată mașinilor electrice din România continuă și în 2019 la Sibiu Rally Romania. După ce în 2018 la start au participat 5 echipaje cu modele BMW i3, Nissan Leaf și Renault Zoe, în 2019, la startul Sibiu Rally Romania, etapă înscrisă în calendarul internațional al Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA), etapă în Campionatul de Raliuri de Regularitate pentru Vehicule Istorice organizat de Retromobil Club România (RCR) și etapă în Campionatul Regional de Raliuri de Regularitate (CEERT), sunt așteptate din nou și modelele electrice disponibile pe piața din România.  

Sibiu Rally Romania devine astfel o platformă importantă de promovare a mobilității electrice, punând accent pe caracterul versatil al acestor modele atât în ceea ce privește exploatarea urbană, cât și extra-urbană, dar și pe o mobilitate cu zero emisii de noxe.

“Viitorul mobilității va fi electric, iar în cadrul primei competiții dedicată mașinilor electrice din România se poate vedea caracterul practic al acestor vehicule care pot fi exploatate atât urban, cât și extra urban fără probleme. Mi-ar plăcea să vedem cât mai multe vehicule electrice la start și sper să atragem toate mărcile care au astfel de modele în portofoliu, dar și companii care au în parcul auto modele electrice sau proprietari de astfel de mașini care vor să petreacă un weekend “electric” la Sibiu”, a spus Sorin Itu, organizatorul evenimentului.

Ediția din acest an este programată în perioada 15 – 17 august, iar echipajele cu mașini electrice vor parcurge în total peste 360 de kilometri. Competiția începe joi la ora 19:00, 15 august, cu startul festiv din Piața Mică, urmând ca vineri echipajele “electrice” să ajungă pe drumurile din Mărginimea Sibiului.

Sâmbătă, 17 august, echipajele vor descoperi cealaltă jumătate a județului, punctul culminant fiind urcarea pe Transfăgărășan, până la Bălea Lac, la o altitudine de 2.043 metri. Sosirea și festivitatea de premiere sunt programate în Piața Mică din Sibiu, după 3 zile “electrice” pe cele mai frumoase drumuri din județ. “Ne-am propus să promovăm acest tip de mobilitate în rândul unui număr cât mai mare de utilizatori și cred că o competiție de regularitate este modul perfect pentru a face asta. Am fost primii care au organizat o cursă de regularitate pentru mașini electrice în România și vom continua să promovăm acest tip de mobilitate și anul acesta, dar și la edițiile viitoare”,a mai spus Sorin Itu, organizatorul evenimentului.

Înscrierile se fac pe www.raliulsibiului.ro

Share:

Aboneaza-te la newsletter

Populare

Citeste mai mult
Related

Marele Premiu al Bahrain-ului 2024. Review: Grand Slam şi un avantaj exagerat

Max Verstappen a început sezonul cam cum l-a încheiat...

Are Red Bull Racing adversar în 2024? Ce ne-au indicat testele din Bahrain

Mai sunt doar câteva zile până la debutul noului...

Foc și gheață la Alfa Romeo

„Nuvolari era pilotul care ieşea cel mai mult în...

 Mani Gyenes, pregătit pentru cel mai dur Dakar din Arabia Saudită

 A cincea ediție a Raliului Dakar din Orientul Mijlociu...

Quinta royală. Cei mai buni 5 piloți de F1 în 2023

Am ajuns din nou în acel moment al anului...

Ce ar fi fost dacă…Lewis Hamilton versus Max Verstappen în postura de coechipieri

S-a întâmplat numai de trei ori în istoria Campionatului...

Arta pilotajului:Tazio Nuvolari. Un diavol pe coada maşinii. Partea I

Clemente Biondetti, un pilot de încredere, dar nicidecum unul...