Charles Leclerc, gata să fie mai puţin agresiv în curse pentru a nu-şi mai uza pneurile

Charles Leclerc vrea să afle de ce are mai multe probleme cu pneurile decât coechipierul său de la Ferrari, Sebastian Vettel, și susţine că este pregătit să conducă mai puțin agresiv, dacă acest lucru îl va ajuta să nu-şi mai uzeze atât de repede cauciucurile.

Pilotul din Monaco a avut mai multe probleme cu pneurile în Marele Premiu al Ungariei, în care s-a aflat în majoritatea timpului pe locul 3, însă a fost depăşit în ultimele tururi de colegul Vettel, care a prins poziţia pe podium.

“Cu siguranță este ceva ce Seb (n.r. Vettel) face mai bine decât mine pe termen lung, când apare degradarea pneurilor. Cauciucurile mele se degradează mai mult decât ale lui Seb, și cred că din cauza stilului în care pilotez. Poate că acum conduc prea agresiv în curse, așa că trebuie să înțeleg, să analizez și să încerc să progresez în următoarele curse.

Sunt câteva curse în care sunt rapid în calificări, dar spre finalul cursei am probleme mari. Trebuie să înțeleg ce pot face cu stilul meu de conducere, pentru că doar cursa este cea care îţi aduce puncte”, a declarat Charles Leclerc, aflat la primul său sezon la Ferrari.

Charles Leclerc are 24 de puncte în spatele lui Sebastian Vettel

Leclerc este pe locul 5 în clasamentul general din Formula 1, cu 132 de puncte, chiar în spatele colegului Vettel, care are 24 de puncte în plus.

Germanul are o clasare în plus pe podium faţă de colegul său în acest sezon, însă se află la 25 de puncte în spatele olandezului Max Verstappen, al treilea în ierarhia generală a piloţilor.