Pierre Gasly, înlocuit de Red Bull pentru restul sezonului

Red Bull Racing şi-a pierdut răbdarea cu Pierre Gasly după evoluţiile sub aşteptări ale francezului din acest an.

Austriecii au decis ca pilotul thailandez Alexander Albon, care a concurat de la debutul acestui sezon pentru Toro Rosso, să îl înlocuiască pe Gasly la Red Bull, începând cu următoarea cursă din actualul sezon, Marele Premiu al Belgiei, de la Spa Francorchamps.

Pierre Gasly va ocupa locul lăsat liber de Albon la Toro Roso, sora mai mică a echipei patronate de producătorul austriac de băuturi energizante.

Red Bull a anunţat, prin intermediul unui comunicat, că se va ”folosi de următoarele nouă curse ale sezonului pentru a evalua performanţele lui Alex, în dorinţa de a lua o decizie în cunoştinţă de cauză în privinţa pilotului care va concura alături de Max Verstappen în 2020″.

Alexander Albon, la primul sezon în Formula 1

Alexander Albon (23 de ani) se află la sezonul de debut în Formula 1 şi se află pe locul 15 în clasamentul general, cu 16 puncte după 12 curse.

Cea mai bună clasare a sa a venit în Marele Premiu al Germaniei, unde a încheiat cursa pe locul 6.

Francezul Pierre Gasly e pe 6 la general, cu 63 de puncte, de aproape trei ori mai puţine decât coechipierul său de la Red Bull, Max Verstappen, care are 181 de puncte. Cel mai bun loc al lui Gasly este 4, pe circuitul de la Silverstone.