Daniel Ricciardo a dezvăluit unul dintre motivele plecării de la Red Bull

Daniel Ricciardo susţine că posibilitatea pierderii inginerului de cursă Simon Rennie a fost unul dintre motivele pentru care a părăsit Red Bull pentru Renault, la finalul sezonului trecut.

Pilotul australian a refuzat oferta de a semna un nou acord cu austriecii şi a semnat un contract pe doi ani cu Renault.

Inginerul de curse, cu care Ricciardo a lucrat de la venirea sa la Red Bull, a primit un post la fabrica austriecilor după ce şi-a exprimat dorinţa de a călători mai puţin.

“Au fost o mulțime de motive, dar pierderea lui Simon, care știam că nu va mai fi inginer de curse anul acesta, a contat mult. M-am simţit bine alături de el.

Nu ştiu dacă a fost factorul decisiv, era şi preocuparea legată de viitoarele motoare Honda. Au fost multe lucruri mici de care am ţinut cont, să le spunem necunoscute”, a declarat Ricciardo.

McLaren l-a vrut şi ea pe Daniel Ricciardo

Ricciardo a negociat şi cu McLaren, însă britanicii au ieşit din calcule în momentul Marelui Premiu al Ungariei de anul trecut.

“Duminică seara, după cursă, am zis că o să ies cu prietenii și poate voi găsi răspunsul. Când am aterizat miercuri în SUA a fost ca o revelaţie, am zis OK, să fie bine galben şi albastru (n.r.culorile celor de la Renault)”, a povestit australianul.

Daniel Ricciardo e doar pe 11 în clasamentul general al piloţilor, cu 22 de puncte. Locul 6 e cel mai bun loc al său din acest sezon. Francezii sunt pe 6 la constructori, cu numai 39 de puncte.