McLaren a început lucrul la monopostul din 2020

McLaren a început deja să lucreze la monopostul de anul viitor, mult mai devreme decât a făcut-o în ​​ultimele sezoane.

Şeful britanicilor, Andreas Seidl, a anunţat că nu vor exista schimbări radicale de design pentru sezonul 2020 din Formula 1.

“Anul viitor va fi pentru noi o evoluție, nu o revoluție. Avem un ritm bun acum, am învățat multe, știm care sunt punctele slabe și vrem să le corectăm pentru anul viitor.

E un pas mare pentru noi că am început încă de acum să lucrăm la următoarea maşină și este pentru prima dată după ceva timp când avem un calendar normal-‘.

Am început imediat după testele din iarnă, când am creat conceptul mașinii de anul viitor, care este diferită de anii precedenți. Sunt optimist că putem face următorul pas, dar trebuie să fim realiști. Nu există magie. Decalajul faţă de echipele de pe primele locuri este încă imens, dar scopul este să progresăm şi anul viitor”, a declarat Seidl.

McLaren, pe locul 4 în clasamentul constructorilor

Boss-ul celor de la McLaren nu ştie încă momentul în care echipa se va putea concentra pe designul monopostului din 2020.

“Acesta este cheia pentru a doua jumătate a sezonului. Evident, rezultate precum cel Ungaria (n.r. unde Carlos Sainz a terminat pe locul  5) ne ajută cu această decizie, deoarece un lucru este clar: decalajul către cei din faţă este încă uriaș și trebuie să facem următorul pas anul viitor”, a mai spus Andreas Seidl.

McLaren este pe locul 4 în clasamentul constructorilor, cu 82 de puncte, 39 peste locul 5, Toro Rosso, dar 162 distanță de Red Bull, aflată pe locul 3.

“Ambiția noastră este ca anul viitor să reducem decalajul dintre primele trei echipe și noi. Suntem undeva între 1-1,5 secunde distanță pe tur faţă de primele trei echipe”, a mai afirmat Seidl.