Christian Horner vrea cât mai puţină implicare în curse din partea comisarilor FIA: “Asta vor să vadă fanii”

Şeful lui Red Bull, Christian Horner, a lăudat decizia comisarilor FIA de a nu penaliza modul în care pilotul său, Max Verstappen, l-a depăşit în cursa din Austria pe monegascul Charles Leclerc (Ferrari).

“Pentru mine a fost atât de clar. Dacă Max ar fi fost sancţionat ne-am fi îndepărtat de orice principiu de curse de la karting în sus. Nu a existat niciun dubiu pentru mine”, a spus Horner.

Verstappen şi Leclerc au avut un nou duel încins în Marea Britanie, la Silverstone, unde au mers roată la roată. Comisarii au decis să nu ia măsuri, iar Horner e convins că aceasta a fost cea mai bună decizie.

“Cred că cel mai mult de suferit ar fi avut fanii. A fost o cursă grozavă și cred că a fost cel mai bine să nu se amestece. A fost exact ceea ce vor să vadă fanii F1, dueluri roată la roată.

Dacă ar fi fost invers, dacă Leclerc ne-ar fi depășit, atunci m-aș fi enervat, dar aș fi simțit la fel. 90% dintre incidente sunt incidente de curse, unde nu trebuie să intervii”, a mai spus Christian Horner.

Red Bull a schimbat al doilea pilot din următoarea cursă

Red Bull este singura echipă care a mai câştigat curse în 2019, în afara celor de la Mercedes. Max Verstappen a triumfat în Austria şi Germania.

Austriecii sunt însă la 44 de puncte în spatele celor de la Ferrari în clasamentul constructorilor, pe locul 3, cu 244 de puncte.

Verstappen e pe 3 în ierarhia piloţilor, cu 181 de puncte, doar şapte sub Valtteri Bottas, iar Red Bull a decis să îl înlocuiască din cursa următoare pe Pierre Gasly cu Alexander Albon, pilotul echipei secunde, Toro Rosso.