Ferrari nu crede că Sebastian Vettel are vreun gând de retragere: “Obiectivul său este clar”

Mattia Binotto nu crede că Sebastian Vettel are în plan retragerea la finalul sezonului viitor din Formula 1, dezamăgit de rezultatele mai puţin bune din acest an.

Şeful Ferrari e convins că pilotul german are aceeaşi ambiţie de a cuceri titlul mondial cu Ferrari.

“Nu cred că obiectivul său de a deveni campion mondial cu Ferrari s-a schimbat. El are acest obiectiv foarte clar. Acest sezon este frustrant, nu este în cea mai bună poziție pentru a fi campion în 2019, însă el ştie exact ce este de făcut”, a spus Binotto.

Cvadruplu campion mondial cu Red Bull, Sebastian Vettel nu are nicio victorie în 2019 şi este la 94 de puncte în spatele liderului clasamentului general, Lewis Hamilton, cu nouă curse înainte de finalul sezonului.

Sebastian Vettel, aproape un an de la precedenta victorie

Binotto e convins că greşelile germanului din acest an au venit din cauza dorinţei acestuia de a reduce handicapul maşinilor Scuderiei italiene faţă de cele ale germanilor de la Mercedes.

“Este întotdeauna mai ușor când ai o mașină mai rapidă. Este foarte analitic, în felul său de a privi problemele, iar asta ajută echipa. La final trebuie doar să priveşti faptele, pentru a înțelege ce este greșit şi ce trebuie îmbunătățit. Cred că, în acest sens, are o abordare corectă”, a mai spus Mattia Binotto.

Sebastian Vettel este pe locul 4 în clasamentul general al piloţilor, cu 156 de puncte, 25 în spatele lui Max Verstappen şi 32 în urma lui Valtteri Bottas.

Pilotul în vârstă de 32 de ani a cucerit patru titluri mondiale consecutive cu Red Bull, între 2010 şi 2013, şi are 52 de curse câştigate în carieră, ultimul în urmă cu aproape un an, pe 26 august 2018, la Spa-Francorchamps.