Ferrari are emoţii în privinţa extinderii numărului de curse din F1: “E un risc”

Anunţata extindere a calendarului din Formula 1 şi stabilirea unui plafon pentru bugetele echipelor pentru sezonul 2021 reprezintă un risc pentru constructorii din “Marele Circ”, e convins şeful celor de la Ferrari, Mattia Binotto.

Acesta consideră că echipelor le va fi dificil să îşi mărească staff-ul, în condiţiile creşterii numărului de curse, şi să se încadreze în plafonul pe care FIA vrea să-l impună.

F1 va avea anul viitor un număr-record de 22 de curse.

“Cred că mai întâi trebuie să ne asigurăm că facem alegerile corecte. Ar trebui să existe un beneficiu în ceea ce privește echilibrul financiar general. Dacă echilibrul este pozitiv, atunci  trebuie să ne reorganizăm. Nu ne putem permite un sezon de 24 de curse cu acelaşi număr de oameni”, a declarat Binotto.

Plafonul salarial ar putea fi introdus în F1 din 2021

Şeful Ferrari e convins că fiecare echipă va avea nevoie de un staff mult mai numeros în noile condiţii.

“Vom avea nevoie de oameni în plus, pentru a-i roti, de la mecanici la ingineri, chiar oameni- cheie. Trebuie să încercăm să gestionăm efortul pe tot parcursul sezonului. Nu este ușor, avem foarte puțin timp să ne organizăm, deoarece creșterea numărului de oameni nu este ceva ce poţi face foarte uşor având în vedere şi plafonul bugetar.

Aici este riscul, deoarece s-ar putea să nu-ți poți permite numărul potrivit de oameni doar pentru că trebuie să gestionezi salarii suplimentare”, a mai spus Mattia Binotto.

FIA plănuieşte să introducă un plafon de cheltuieli în F1 de 175 milioane dolari pe an începând cu sezonul 2021.

Ferrari este pe locul 2 în clasamentul constructorilor din acest an, cu 288 de puncte, la mare distanţă de Mercedes. Italienii nu au încă nicio victorie în cursele din acest an.