Sezonul 2019, peste aşteptări pentru Honda

Japonezii de la Honda se aşteptau la un sezon 2019 mai dificil având în vedere handicapul mare cu care au pornit în acest an în faţa celor de la Mercedes şi Ferrari.

Honda a obţinut în acest an, alături de Red Bull, prima victorie de la revenirea în Formula 1, din 2015, şi primul succes în “Marele Circ” din 2006 încoace.

“După testele de la Barcelona și prima cursă a sezonului am văzut un handicap mare între noi şi cele mai bune echipe. Am muncit foarte mult pentru a reduce decalajul, însă acesta există în continuare.

Avem două victorii cu Max Verstappen, iar Toro Rosso a obținut şi ea un loc pe podium. Până acum a fost mai bine decât mă așteptam, însă ne dorim mai mult. Știu că nu este ușor.

Avem echipa, piloţii şi motorul cu care ne putem atinge obiectivul, la asta mă gândesc acum”, a declarat directorul tehnic al celor de la Honda, Toyoharu Tanabe.

Red Bull, singura echipă care a câştigat în 2019, în afara Mercedes

Honda a introdus deja două upgrade-uri în 2019, ceea ce a contribuit la reducerea handicapului inițial față de Ferrari și Mercedes.

“Prima victorie este una dintre reperele sezonului pentru noi, dar avem ţinte mai înalte. Sunt foarte fericit, dar nu ne vom opri aici. Obiectivul nostru este să luăm titlul şi suntem încă departe”, a mai spus conducătorul celor de la Honda.

Red Bull Honda este pe locul 3 în clasamentul constructorilor, cu 244 de puncte, 44 în spatele lui Ferrari, în timp ce Toro Rosso Honda e pe 5 în ierarhie, în faţa celor de la Renault, cu 43 de puncte, patru peste francezi.

Red Bull e singura echipă care a câştigat o cursă în 2019, în afara celor de la Mercedes. Max Verstappen a triumfat în Austria şi Germania.