Daniel Ricciardo, nemulţumit de performanţele Renault: „Speram la mai multe”

Daniel Ricciardo nu e foarte optimist în privinţa şanselor echipei sale, Renault, de a ataca podiumurile curselor în 2020.

Pilotul australian e convins că echipa sa trebuie să facă “pași mari” pentru a se ridica la nivelul rivalilor de la Mercedes, Ferrari şi Red Bull.

Renault e doar pe locul 6 în clasamentul constructorilor, însă Ricciardo nu regretă că a părăsit Red Bull, care are două victorii în 2019, pentru echipa franceză.

“Nu a fost cum mă aşteptam, speram la mai multe. Cred că am depășit așteptările în primele câteva curse, dar în altele, precum Austria, am fost sub aşteptări. În acest moment putem spune doar: OK, trebuie să ne descurcăm mai bine.

Dacă dorim podiumuri în 2020, trebuie să începem să facem pași mai mari înainte în a doua jumătate a anului. Mă aștept ca în a doua parte a sezonului să avem clasări mai regulate în primele şase locuri”, a declarat australianul.

Daniel Ricciardo, în afara top 10 în ierarhia piloţilor

Renault a introdus un upgrade pentru Marele Premiu al Franței, însă francezii au obţinut doar 11 puncte în cele cinci curse care au trecut de atunci, iar Ricciardo speră la noi îmbunătăţiri ale monopostului RS19.

“Cred că se poate. Nu vom avea un alt upgrade după vacanţă de vară, dar mă aștept la unele progrese. Am adus câteva actualizări în Franța, nu au fost foarte importante, așa că sper ca următorul să aducă mai mult.

Dacă vom rămâne acolo unde suntem acum la sfârșitul sezonului, ar fi o clasare mai slabă decât ne așteptam”, a mai spus pilotul australian.

Daniel Ricciardo este pe locul 11 în clasamentul general al piloţilor, cu 22 de puncte, iar Renault doar pe 6 la constructori, cu 39 de puncte.