MotoGP Marea Britanie – calificări: Marc Marquez, al cincilea pole la Silverstone

Spaniolul Marc Marquez (Honda) va pleca din pole position în Marele Premiu al Marii Britanii, de la Silverstone, la clasa MotoGP.

Campionul mondial a reuşit să încheie cel mai rapid tur de pistă într-un minut, 58 de secunde şi 168 de miimi (viteză medie: 179,7 km/h).

Ibericul l-a depăşit cu 428 de miimi pe “Doctorul” Valentino Rossi (Yamaha) şi cu 434 de miimi pe australianul Jack Miller (Ducati-Pramac), care vor completa prima linie a grilei de start.

Este al cincilea pole position pentru Marquez la Silverstone la clasa regină şi al 60-lea pole al spaniolului la 120-a cursă din carieră la MotoGP, unde concurează din 2013.

Rossi va porni doar pentru a doua oară în 2019 din prima linie a grilei de start, după cursa de la Austin (SUA), ultima în care a terminat pe podium (locul 2).

Miller e pentru a treia oară în acest an în prima linie a grilei, în timp ce Fabio Quartararo, cel mai rapid în primele trei sesiuni de antrenamente, a fost al patrulea în calificări.

Câştigătorul ultimei curse de la Silverstone, de acum doi ani, Andrea Dovizioso, va porni al şaptelea în cursă, iar Jorge Lorenzo, revenit pe circuit după gravele probleme medicale, va lua startul doar al 21-lea, cel mai slab rezultat în calificări de la Assen (2017) încoace.

MotoGP – calificări Silverstone

Moto2

Alex Marquez va porni din pole position la clasa Moto2, unde vom avea parte de o primă linie a grilei de start 100 % spaniolă. Jorge Navarro şi Augusto Fernandez au terminat calificările pe locurile 2 şi 3, în spatele liderului clasamentului general.

Moto2 – calificări Silverstone

Moto3

Italianul Tony Arbolino va pleca primul în Marele Premiu al Marii Britanii la clasa mezină. Pilotul de la Honda l-a depăşit pe coechipierul şi compatriotul Lorenzo Dalla Porta, liderul ierarhiei generale, şi pe spaniolul Raul Fernandez. Al doilea în clasamentul general, la un singur punct de lider, ibericul Aron Canet va fi doar al 12-lea în calificări.

Moto3 – calificări Silverstone