Marele Premiu al Spaniei rămâne în Formula 1 şi în 2020

Marele Premiu al Spaniei, de la Barcelona, va rămâne în calendarul Formulei 1 şi ​​în sezonul viitor.

Conducătorii Formulei 1 au semnat un nou contract cu organizatorii catalani pentru stagiunea viitoare din “Marele Circ”.

Peste 500.000 de spectatori au fost în tribune la cursa de la Montmelo în ultimii trei ani, iar Grand Prix-ul din acest an a generat venituri de 163 milioane de euro pentru regiune.

CEO-ul Formulei 1, Chase Carey, a anunţat că părțile vor încerca să ajungă la un acord pe termen mai lung în lunile următoare și a mulțumit președintelui catalan Quim Torra pentru sprijinul dn timpul negocierilor.

“Decizia de a continua etapa într-o țară cu o tradiție în sporturile cu motor, care datează de la începutul secolului trecut, face parte din strategia noastră de menținere a rădăcinilor europene ale Formulei 1, în timp ce ne extindem şi în teritorii noi.

Dorinţa organizatorilor de a face parte din Formula 1 şi în 2020 este o dovadă a capacității sportului de a acționa ca un catalizator pentru ca regiunea să organizeze evenimente de talie mondială, care să aibă un impact pozitiv asupra economiei zonei. În următoarele luni, vom continua discuțiile pentru a vedea dacă putem extinde și mai mult acest contract”, a spus Carey.

Marele Premiu al Germaniei, în risc să nu mai fie în F1 în 2020

Italia și Germania sunt singurele curse din actualul calendar al F1 care nu au semnat încă un nou contract pentru sezonul viitor.

Cinci curse din actualul calendar de 21 de curse au avut contracte care expirau la finalul acestui sezon: Spania, Germania, Marea Britanie, Italia și Mexic.

Odată cu revenirea din 2020 a Grand Prix-ului Olandei și cu apariţia unei noi curse în Vietnam, în condiţiile în care echipele au acceptat maximum 22 de curse în calendar, unul dintre actualele Grand Prix-uri va dispărea anul viitor.

Cursele din Silverstone şi Mexico City şi-au prelungit deja acordurile cu F1 şi pentru anul viitor.

În acest moment, Grand Prix-ul german pare cel mai expus riscului de a dispărea din calendar.

Marele Premiu al Germaniei de F1 a avut loc 64 de ori, din 1951 încoace. Doar cursele din Marea Britanie, Italia și Monaco au apărut mai des în calendar.