Mercedes a lucrat la motor în pauza de vară din Formula 1

Mercedes a lucrat în pauză de vară pentru a îmbunătăți performanța și fiabilitatea motorului său de Formula 1, a anunţat directorul germanilor, Toto Wolff.

Regulile intezic echipelor, timp de 14 zile consecutive în timpul pauzei de vară, să lucreze în multe domenii de lucru semnificative, însă motoarele nu se încadrează în această restricție, astfel că Mercedes a profitat din plin de acest lucru.

“Membrii echipei noastre din Brixworth au lucrat direct în pauza de vară pentru a îmbunătăți performanța și fiabilitatea unității noastre de alimentare. Am folosit zilele relativ liniștite pentru a face unele îmbunătăţiri”, a anunţat Wolff.

Mercedes are înaintea cursei din weekend, de la Spa Francorchamps, prima după patru săptămâni de pauză, un avans consistent atât în clasamentul piloţilor, cât şi în cel al constructorilor.

Mercedes, aproape de ambele titluri în 2019

Lewis Hamilton are un avans de 62 de puncte faţă de coechipierul Valtteri Bottas şi pare tot mai aproape de al şaselea titlu mondial, în timp ce Mercedes are 150 de puncte în faţa celor de la Ferrari în ierarhia echipelor.

Toto Wolff e precaut însă înaintea curselor din Belgia și Italia, de pe circuite de mare viteză.

“Conducem în ambele campionate, dar nu ne-am relaxat. În ultimii ani am văzut echipe cu progrese foarte mari după pauza de vară, aşa că şi noi trebuie să continuăm să progresăm.

Privim startul celei de-a doua jumătăţi a anului 2019 ca pe un sezon complet nou. Trebuie să ne asigurăm că nu lăsăm loc pentru greșeli și să continuăm să ridicăm ştacheta”, a mai spus directorul Mercedes F1.