Marele Premiu al Germaniei poate reveni în F1 pe un alt circuit

Marele Premiu al Germaniei, de la Hockenheim, şi-a pierdut locul în calendarul Formulei pentru 2020, însă cursa germană poate reveni în “Marele Circ” în viitor, într-un alt loc.

Grand Prix-ul Germaniei din acest an i-a avut printre sponsori pe cei de la Mercedes, care au dezvăluit în iulie că nu vor interveni pentru a-și menține cursa de casă în calendarul Formulei 1 pentru anul viitor.

Şefii F1 susţin că alte piste și orașe și-au exprimat interesul de a găzdui în viitor Marele Premiu al Germaniei.

“Ştiam că va fi dificil de păstrat această cursă în calendar. Am reuşit să reînnoim contractul pentru 2019, cu Mercedes în calitate de sponsor, dar acest lucru nu a fost posibil pentru 2020.

Este trist că F1 nu va fi în Germania anul viitor, dar vom vedea ce se va întâmpla pe termen lung. Există interes din alte regiuni şi orașeî. Este minunat să ai acest nivel de interes chiar și atunci când părăseşti o ţarî”, a spus directorul promotorilor și relațiilor de afaceri din Formula 1, Chloe Targett-Adams.

Marele Premiu al Italiei va rămâne în F1 şi anul viitor

Marele Premiu al Italiei, de la Monza, nu a finalizat deocamdată contractul pentru 2020, însă se află în calendarul provizoriu pentru anul viitor.

„Lucrăm la asta și sperăm că vom avea un rezultat pozitiv, cât mai devreme. Am ajuns la un acord de principiu, deci mai sunt doar mici paşi de făcut pentru acordul final, iar acest lucru necesită puţin timp”, a mai spus Adams.