Valtteri Bottas, al patrulea sezon consecutiv la Mercedes

Finlandezul Valtteri Bottas va fi coechipier cu britanicul Lewis Hamilton la Mercedes şi în sezonul viitor din Formula 1, a anunţat constructorul german înaintea Marelui Premiu al Belgiei.

Bottas concurează din 2017 pentru Mercedes şi avea o opţiune de prelungire pentru sezonul 2020, care a fost acum confirmată.

Valtteri Bottas (30 de ani) a ajuns la Mercedes după retragerea neaşteptată a germanului Nico Rosberg, care a decis să renunţe la cursele de Formula 1 după ce a cucerit titlul de campion mondial, la finalul lui 2017.

Bottas a câştigat cinci curse de la sosirea la Mercedes şi e încântat că va rămâne alături de liderul clasamentului general al constructorilor.

“Sunt foarte fericit și mândru că voi face parte din echipă pentru un al patrulea sezon și doresc să mulțumesc fiecărui membru al echipei și conducerii Mercedes pentru încrederea lor. Performanţele mele au devenit din ce în ce mai bune în fiecare an, iar aceasta este o modalitate excelentă de a începe a doua jumătate a anului 2019.

Obiectivul meu general să devin campion mondial în Formula 1. Mercedes este cea mai bună opțiune pentru mine pentru a atinge acest obiectiv în 2020. Mai avem nouă curse în acest sezon și vreau să progresez la fiecare dintre ele”, a anunţat Bottas.

Valtteri Bottas, al doilea în ierarhia piloţilor din 2019

Bottas a debutat în 2013 în F1, la Williams, iar primele două sezoane la Mercedes le-a încheiat pe 3, respectiv 5 în clasamentul piloţilor.

În clasamentul din acest an e pe locul 2, cu 188 de puncte, 62 sub Lewis Hamilton şi şapte în faţa lui Max Verstappen.