Formula 1 Italia: Ferrari conduce pe Mercedes din nou în FP2

Pe un circuit în mare parte uscat, sesiunea a doua de antrenamente de la Monza l-a văzut pe Charles Leclerc bifând din nou prima poziție în clasament. Monegascul a stabilit un tur cronometrat în 1:20.978, cu peste 10 secunde mai rapid decât cele pe care le-am văzut în FP1, pe circuitul umed.

Ferrari, Mercedes și Red Bull au fost protagonistele din clasament, cu Lewis Hamilton urmându-l îndeaproape pe monegasc, la sub o zecime de secundă, beneficiând de plasa coechipierului său Valtteri Bottas în cel mai rapid tur. Sebastian Vettel s-a intercalat între britanic și acesta în final.

Toate mașinile au ieșit pe circuit devreme, dată fiind prognoza care anunța noi perioade cu averse la Monza. A fost perioada în care clasamentul a fost în mare parte stabilit, iar Max Verstappen a încheiat al 5-lea, cu un tur excelent în mașina Red Bull. Coechipierul său, Alexander Albon, s-a clasat al 6-lea, la peste două zecimi în urmă.

O scurtă ploaie a făcut ca toate mașinile să intre la boxe pentru minute bune la mijlocul sesiunii. Ba chiar steagurile roșii au fost fluturate după ce pietriș a fost aruncat pe circuit de câteva ieșiri ușoare în decor. Ușor-ușor, mașinile și-au reluat locul pe pistă, majoritatea rulând simulări de cursă în a doua jumătate a sesiunii.

Pierre Gasly a încheiat cu al 7-lea timp pentru Toro Rosso, la peste o secundă în urma lui Leclerc. Romain Grosjean, Daniel Ricciardo și Daniil Kvyat au completat primele 10 poziții, cu Nico Hulkenberg, Carlos Sainz, Kevin Magnussen, și Kimi Raikkonen nu la mare distanță în urmă.

Race Point a reușit să-i repare mașina lui Sergio Perez după incidentul din FP1, iar mexicanul a terminat sesiunea alături de coechipierul Lance Stroll pe locurile 15-16. Antonio Giovinazzi și Lando Norris i-au precedat pe cei doi piloți Williams, Robert Kubica și George Russell.


Citește mai multe despre MP al Italiei 2019.