Formula 1 Italia: Vettel în frunte în FP3 înaintea calificărilor

Sebastian Vettel a stabilit cel mai bun timp din ultima sesiune de antrenamente, însă clasamentul a fost unul nefiresc de strâns înaintea calificărilor de sâmbătă de la Monza.

Sesiunea a avut loc pe o vreme mult mai bună decât ieri, circuitul fiind uscat în totalitate.

Marea majoritate a echipelor au optat să iasă pe circuit încă de la prima oportunitate, imediat după ce comisarii au terminat de reparat barierele de protecție din Parabolica după un accident înspăimântător din prima cursă Formula 3. Ferrari, în schimb, a stat în garaje mai bine de 20 de minute inițial.

Sebastian Vettel și Charles Leclerc s-au instalat însă apoi la conducere, monegascul rulând pe gumele soft în 1:20.452. În tot acest timp, Mercedes a făcut mai degrabă simulări de cursă, dar în a doua jumătate a sesiunii timpii tuturor au început să scadă, odată cu tururile rapide.

Ferrari a testat rularea în plasă în ultimele minute, iar Vettel și-a reluat poziția de lider cu un 1:20.294. Timpii au continuat să scadă cu majoritatea echipelor încercând într-un fel sau altul să ruleze în plasa altor mașini, iar Max Verstappen și Daniel Ricciardo au urcat înaintea piloților Mercedes pentru moment.

În final, clasamentul a fost neașteptat de strâns la vârf, cu Verstappen al doilea, la numai 0.032s în urma lui Vettel. Valtteri Bottas s-a clasat al treilea, la puțin peste o zecime în urmă și stabilind un timp identic cu cel al lui Leclerc. Ricciardo a completat primele cinci poziții cu Lewis Hamilton abia al 6-lea, dar la numai 0.301s în urmă.

Nico Hulkenberg a confirmat ritmul bun al Renault cu un loc 7, în timp ce Alex Albon, Antonio Giovinazzi și Daniil Kvyat s-au mai clasat în top 10. Carlos Sainz, Sergio Perez, Pierre Gasly și Lando Norris s-au încadrat cu toții într-o secundă de lider. Kimi Raikkonen și Kevin Magnussen au fost de asemenea aproape, în timp ce Romain Grosjean și Lance Stroll i-au surclasat pe piloții Williams, care au fost din nou ultimii.

Calificările de la ora 16:00 urmează să fie mai interesante decât am fi crezut. Ferrari continuă să fie forța numărul 1 pe circuitul italian, câștigând toate sesiunile de antrenamente, însă Mercedes, Red Bull și poate chiar și Renault vor avea un cuvânt de spus, în special în condițiile în care plasa ar putea ajuta mult în stabilirea ordinii de plecare de duminică.


Citește mai multe despre MP al Italiei 2019.